Biografie

Gaby van Nimwegen is geboren op 12 december 1971 te Leusden.

Miss Nederland
Al op jonge leeftijd begon Gaby met het werken als model. Gaby was te zien in vele modebladen en liep veelvuldig modeshows zowel in binnen- als buitenland. Via het modellenbureau waar Gaby voor werkte werd zij benaderd om deel te nemen aan de provinciale verkiezing van Miss Nederland. Na het winnen van de Miss Overijssel Verkiezing mocht Gaby deelnemen aan de Miss Nederland verkiezing hetgeen Gaby de titel Miss Nederland 1992  bezorgde. Na haar kroning en deelname aan de Miss World Verkiezing in Zuid Afrika begint Gaby serieus met haar presentatie werkzaamheden.

Gaby van Nimwegen Miss Nederland
Gaby van Nimwegen Miss Nederland

Presentatie & tv optredens
Zij is vanaf dat moment te zien in diverse tv programma’s als ‘De Vijf Uur Show’, een special voor de BBC over modellen in Zuid Afrika, ‘V Models’ van Veronica, ‘Het Uur Van De Waarheid’ en vele andere programma’s. Gaby presenteerde voor M Net in Zuid Afrika een special over de Miss World verkiezing. Ook presenteerde zij  items voor het Duitse Pro 7 en RTL .

Na haar jaar als Miss Nederland 1992 en mooie buitenlandse avonturen wordt Gaby gevraagd om een screentest te doen bij Joop van den Ende en begint vervolgens met het presenteren van diverse spelprogramma’s.

Na heel wat live tv uren gemaakt te hebben wordt Gaby gevraagd voor andere programma’s. Zo werkte in die tijd Gaby voor onder andere voor de volgende zenders: Veronica, Yorin, SBS en RTL. Lijn 4 was één van de programma’s die Gaby lange tijd samen met John Williams, Mike Starink en Doesjka Dubbelt mocht presenteren. Een gevarieerd ochtendprogramma met verschillende actualiteiten, live optredens waarin iedere dag diverse gasten uit de media centraal stonden en werden geïnterviewd.

Gaby met haar dochter op Curaçao

Buitenland
In 2004 verhuisd Gaby naar Curaçao waar zij moeder wordt van een prachtige dochter. Gaby werkt daar voor de Venezolaanse zender ‘The Sun Channel‘ waar zij het programma ‘ Tropical Tips ‘, een reisprogramma over het Caribisch gebied presenteert. Zij krijgt daar de kans om zowel achter als voor de schermen te werken en veel mooie eilanden te bezoeken.

Na een aantal jaren Curaçao verhuist Gaby terug naar Nederland en gaat aan de slag bij SBS waar zij verschillende programma’s presenteert. Zo is zij onder andere te zien bij ‘ Domino Day‘.

Maar de Tropen blijven lonken en in 2008 vertrekt Gaby samen met haar gezin naar Aruba.

Gaby van Nimwegen bij het Arubaanse nieuws

Daar presenteert Gaby het Arubaanse Nieuws in het Nederlands bij de zender ATV/NBC waar zij zowel voor als achter de schermen werkzaam is. Gaby krijgt daar de gelegenheid veel te leren en zich verder te ontwikkelen op het gebied van produceren en presenteren.

In 2011 vertrekt Gaby met haar gezin terug naar Nederland waar Gaby wederom als presentatrice aan de slag gaat bij onder andere RTL. Tussendoor heeft Gaby als actrice nog een aantal rollen vervuld in tv series. Gaby is vandaag de dag nog steeds werkzaam als presentatrice en producer.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Gaby_van_Nimwegen

Geboorte van Gaby’s dochter

 

Gaby’s laatste aflevering van Lijn 4 in 2004